Verkoop op HOOG niveau

Terug naar overzicht >

Zojuist teruggekeerd uit Zwitserland van een korte skivakantie met enkele vrienden op 1800 meter hoogte. En met een verhaal dat ik graag met jullie wil delen over verkopen. Zwitserland? Skiën? Doe maar duur! Tja daar zit hem nu de kneep..

Dure Frank

Want de Zwitserse frank staat bijna gelijk aan een euro en heeft tot een val in bezoek van 30% geleid. Tussen de middag lunchten wij in een hotel-restaurant aan de piste. En daar bleek zowel de bediening als de eigenaar ‘Ruud’ Nederlands te zijn. En de vier! koks Italiaans.

De boomlange Ruud was heel gezellig en sprak open over zijn diverse restaurants en hotels. Het voelde gezellig en vertrouwd. En voor de lunch suggereerde hij ook nog een heerlijk toetje. Hij deed heel joviaal (dat regel ik even voor jullie), al was de rekening natuurlijk wel een beetje meer dan je bij ‘ons’ zou betalen. We werden vervolgens door een serveerster ‘verleid’ om ook het avondeten daar te proeven. Vijf gangen! Dat konden we niet weerstaan. En nee hoor, ernaar gevraagd, dit was niet in opdracht van Ruud (nudge, nudge, wink, wink).

Al dente

En ja, het eten was verrukkelijk. Nu weet ik pas echt wat pasta ‘al dente’ is! Ruud kwam weer langs voor een gesprekje en zo kwam het gesprek op ons bezoek van komend jaar. Enfin, alles kon en als we dan ook nog het avondeten bij hem gingen gebruiken zou de vakantie toch goedkoper uitvallen. Dat voelde zo goed en betrokken dat we meteen, zonder enig voorbehoud, hebben geboekt! Hij blij (zoveel korting was het nu ook weer niet) wij blij (want Zwitserland blijft duur natuurlijk en elke pfennig is er één).

Skihelm af

Petje af voor Ruud, de trotse manager van maar liefst 5 locaties in Saas Fee! Dit was de hoge school van de verkoop!